Insa Hagemann ir Stefanas Fingeris (Vokietija)

Gal nori meilės?!

Sekso verslas Filipinuose tiesiog klesti. Kad sala tapo populiariu sekso turistų traukos centru, prisideda ir skrydžių pigumas. Atvykėliams iš Europos, Australijos ir Jungtinių Amerikos Valstijų čia vargu ar rūpi, kas bus jiems iškeliavus: tūkstančiai sekso turistų pradėtų vaikų auga be tėvų šalyje, kur „vakarietišką įvaizdį“ simbolizuoja motina prostitutė, nesvarbu, kaip ji iš tiesų užsidirba pragyvenimui.

Čia gyvena tūkstančiai baltaodžių vaikų ir paauglių, kurių plaukai rusvi arba šviesūs, o akys šviesiai rudos arba mėlynos. Tai europiečių, amerikiečių arba australų palikuoniai, jie šalyje, kur beveik  nėra imigrantų, gana pastebimi, savotiškai svetimi, kažkaip skirtingi. Jiems iš karto uždedama prostitučių vaikų žymė ir jie visam laikui – daugelis visą gyvenimą – taip ir lieka nereikalingais pašaliečiais. 

Insa Hagemann ir Stefanas Fingeris (gim. 1983 m.) yra vokiečių fotografai.

I. Hagemann studijavo fotožurnalistiką ir dokumentinę fotografiją. Baigusi Hanoverio taikomųjų mokslų ir menų universitetą (2013 m.), ji dirba įvairiuose laikraščiuose, žurnaluose ir kompanijose laisvai samdoma fotografe, be to, kuria ir savus ilgalaikius projektus. I. Hagemann jau yra laimėjusi keletą apdovanojimų ir dalyvavusi įvairiose parodose bei festivaliuose Vokietijoje ir visoje Europoje.

Įgijęs politikos, žiniasklaidos ir sociologijos mokslų bakalauro laipsnį, S. Fingeris baigė politinės komunikacijos magistro studijas Heinricho Heine universitete Diuseldorfe. Dar studijuodamas jis dirbo laisvai samdomu fotografu ir autoriumi keliuose laikraščiuose. Yra buvęs nominuotas CNN Metų žurnalisto apdovanojimui ir Kindernothilfe žiniasklaidos apdovanojimui Mediaprice.

Pasakojimas „Gal nori meilės?! – Sekso turizmo padariniai“ yra pirmas bendras I. Hagemann ir S. Fingerio projektas, už kurį jie buvo apdovanoti prestižiniu 2014 m. UNICEF Metų fotografijos apdovanojimu.

Jiems abiem atstovauja fotoagentūra Laif.