Pavelas Volkovas (Rusija)

Gauja 

Rusijos futbolo chuliganų judėjimas išpopuliarėjo paskutinį praėjusio šimtmečio dešimtmetį. Sirgalius burtis į grupes tuo metu skatino kelios priežastys. Viena vertus, įtaką jiems darė Europos mada, kita priežastis, vienijusi jaunuolius į būrį, buvo noras atsilaikyti prieš agresyvias kitų futbolo chuliganų grupes. Pradžioje chuliganai ėmė reikštis Sankt Peterburge ir Maskvoje, tačiau netrukus ši banga užtvindė visą šalį.

Nesvarbu, kuo užsiimi kasdieniame gyvenime, prisijungęs prie gaujos priimi jos įstatymus. O pagrindinės taisyklės yra solidarumas, jėga, vienybė ir drausmė. Kiekvienoje gaujoje yra griežta hierarchija ir autoritetai. Prieš įstodamas į ją asmuo privalo įrodyti esąs to vertas: jis turi sportuoti, lankytis futbolo rungtynėse, būti geras kovotojas, nebijoti susidūrimų su kitais chuliganais ir policija, mylėti savo klubą ir būti pasirengęs ginti jo interesus.

Gaujos narių skaičius gali būti skirtingas, gerbėjai gali būti įvairaus amžiaus ir sugebėjimų. Drąsiausi ir agresyviausi kovotojai tampa gaujų lyderiais. Tai užtikrina tęstinumą ir chuliganizmo augimą.

Futbolo chuliganų gyvenimą fotografuoju jau dvejus metus 

Pavelas Volkovas (gim. 1987 05 22) – Rusijos fotografas, šiuo metu gyvenantis Maskvoje. Karjerą pradėjo kaip laisvai samdomas fotografas, dirbo Sankt Peterburgo ir Maskvos fotoagentūroms, dėmesį skyrė įvairioms Rusijai aktualioms socialinėms temoms ir įvykiams šalyje. Taip pat fotografavo Maidaną, Krymą, Pietryčių Ukrainą. Sukūrė kelis dokumentinius projektus, parodančius jaunimo subkultūrą: futbolo chuliganus, muštynes klubuose, gatvių kovas. Jo darbai buvo demonstruojami per vakarinį festivalio Visa Pour L’image 2014 renginį.

Jo nuotraukas spausdina tokie leidiniai ir interneto platformos kaip The New York Times Lens Blog, International New York Times, Der Spiegel, Washington Post, Harper’s Magazine, Rolling Stones, Undici11.