Artūras Morozovas (Lietuva)

Artūras Morozovas (Lietuva)

Revoliucijos debesys virš Kijevo 

Ukrainos kelias į laisvę buvo pakrikštytas Maidanu. Revoliucija, suvirpinusi demokratines bei fundamentalias humanizmo vertybes, įsiplieskė Kijevo Nepriklausomybės aikštėje (MaidanNezaležnosti).

Laisvės bei pagarbos ištroškę ukrainiečiai stojo petys į petį siekdami nutraukti du šimtus metų trukusius skaudžius santykius su savo Rytų kaimyne bei jai pataikaujančia korumpuota vietos valdžia.

Kelios dienos suodinose Maidano barikadose priminė brangią laisvės kainą, žmogiškąsias vertybes bei broliškus jausmus Ukrainai.

Gęstant Maidano liepsnoms Kijeve, revoliucinio laužo žarija, pučiama geopolitinio vėjo iš šiaurės rytų, įžiebė separatistinį sukilimą Ukrainos Donbaso regione. 

Artūras Morozovas (Lietuva, g.  1984 m.) – Lietuvos spaudos fotografas, nušviečiantis tiek Lietuvos, tiek užsienio įvykius. Studijuodamas meno kritiką Vytauto Didžiojo universitete, pradėjo dirbti spaudos fotografu naujienų agentūroje Lava. Penkerių metų darbo patirtis, svarbių Lietuvos ir užsienio naujienų pateikimas A. Morozovą paskatino domėtis ir gilintis į socialines temas. 2009 m. už fotografiją, atspindinčią Rusijos ir Gruzijos karinį konfliktą, fotografas pelnė Lietuvos spaudos fotografijos konkurso apdovanojimą – Auksinį kadrą. Fotografo darbai buvo publikuojami didžiausiuose Europos spaudos leidiniuose – The Guardian, Newseek, Paris Match, Der Spiegel ir kt. Pastaruoju metu A. Morozovas yra laisvai samdomas fotografas ir koncentruojasi į įvykius Kaukaze bei krizę Ukrainoje.