Dina Oganova (Gruzija)

Aš esu Gruzija

Gruzija – maža šalis, įsikūrusi Europos ir Azijos sandūroje, Juodosios jūros pakrantėje. Kažkada buvo dalis Sovietų Sąjungos pasienio su Rusija, Turkija, Azerbaidžanu ir Armėnija. Ji turi apie 4 milijonus gyventojų, kurių trečdalis gyvena sostinėje Tbilisyje.

Gruzija – mėgstamiausia mano fotografijų tema, bet ne todėl, kad čia gimiau ir užaugau, o tiesiog todėl, jog viskas čia ypatinga.

Žmonės, gatvės, architektūra, tradicijos... Žmonės ypač laikosi tradicijų, ir man tai patinka. Patinka man ir naujoji karta, nes ji visiškai kitokia. Visi šie kontrastai aiškiai matyti gatvėse, visur. Myliu savo šalį, todėl ją ir fotografuoju.

Šį pasakojimą pradėjau 2007 metais ir manau, kad jis niekada nesibaigs, nes Gruzija man neišsemiama. 

Dina Oganova. Gimiau 1987 m. gruodžio 26 dieną, taigi esu dvidešimt penkerių metų laisvai samdoma fotografė iš Gruzijos.

2006 m. baigiau Jurijaus Mechitovo fotografijos meno mokyklą, o 2009 m. – Ivanės Javakišvilio Tbilisio valstybinio universiteto Verslo ekonomikos fakultetą. 2012 m. dalyvavau Ecosign dizaino akademijos Kelne bei Kolga Tbilisi Photo seminaruose.

2012 m. gavau Atviros visuomenės stipendiją, skiriamą fotografams iš Centrinės Azijos, Pietų Kaukazo, Afganistano, Pakistano ir Mongolijos, ir ėmiausi įgyvendinti savo projektą apie naująją Gruzijos kartą. Šiuo metu projektas jau baigtas ir aš rengiu knygą. Savarankiškai esu išleidusi tiktai vieną knygą. 2013 m. iš 12 jaunų fotografų buvau išrinkta dalyvauti Joopo Swarto mokymuose-seminaruose. Pirmosios Gruzijos dokumentinės fotografijos agentūros „Gruzijos fotografai“ (2012 m. liepą) įkūrėja.

Labai mėgstu rengti parodas, taigi stengiuosi tai daryti visur, kur tiktai įmanoma, taip pat mėgstu filmus ir fotografuoti filmavimo aikštelėje.

Išsilavinimas:

2004–2009 m. Ivanės Javakišvilio Tbilisio valstybinio universiteto Verslo ekonomikos fakultetas (Tbilisis, Gruzija)

2005–2006 m. Jurijaus Mechitovo fotografijos meno mokykla (Tbilisis, Gruzija)

Mokymai:

2013 m. Atviros visuomenės stipendija fotografams iš Centrinės Azijos, Pietų Kaukazo, Afganistano, Pakistano ir Mongolijos; Jurijaus Kozyrevo seminaras (Tbilisis, Gruzija)

2013 m. Atviros visuomenės stipendija fotografams iš Centrinės Azijos, Pietų Kaukazo, Afganistano, Pakistano ir Mongolijos; Thomo Dworzako seminaras (Tbilisis, Gruzija)

2013 m. Kolga Tbilisi Photo; Louie Palu seminaras (Tbilisis, Gruzija)

2012 m. Atviros visuomenės stipendija fotografams iš Centrinės Azijos, Pietų Kaukazo, Afganistano, Pakistano ir Mongolijos; Jurijaus Kozyrevo seminaras (Stambulas, Turkija)

2012 m. Atviros visuomenės stipendija fotografams iš Centrinės Azijos, Pietų Kaukazo, Afganistano, Pakistano ir Mongolijos; Thomo Dworzako seminaras (Stambulas, Turkija)

2012 m. Ecosign dizaino akademija Kelne, Nolos Bunke seminaras (Kelnas, Vokietija)

2012 m. Ecosign dizaino akademija Kelne, Ingo Otteno seminaras (Kelnas, Vokietija)

2012 m. Kolga Tbilisi Photo, Mimi Mollicos seminaras (Tbilisis, Gruzija)

2012 m. Kolga Tbilisi Photo, Nigelio Dickinsono seminaras (Tbilisis, Gruzija)

2012 m. Kolga Tbilisi Photo, Richardo Bramo seminaras (Tbilisis, Gruzija)

2012 m. Kolga Tbilisi Photo, Tinos Schelhorn ir Wolfgango Zurborno seminaras (Tbilisis, Gruzija)

Paskaitos:
2013 m. Louie Palu, Marcas Asninas (Kolga Tbilisi Photo)
2012 m. Jurijus Kozyrevas (Tbilisio fotografijos festivalis)
2012 m. Stanley Greene’as (Tbilisio fotografijos festivalis)
2012 m. Mimi Mollica, Nigelis Dickinsonas (Kolga Tbilisi Photo)
2010 m. Martinas Parras (Tbilisio fotografijos festivalis)
2010 m. Gueorgui Pinkhassovas (Tbilisio fotografijos festivalis)
2010 m. Alexas Majoli (Tbilisio fotografijos festivalis)